У КМДА назвали дату переходу Києва до "червоної" зони карантину

У КМДА назвали дату переходу столиці до червоної зони карантинних обмежень

Вже найближчими днями українська столиця може відмовитись у так званій "червоній" зоні карантинних обмежень, коли буде досягнуто відповідних показників захворюваності. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник у коментарі виданню "Українська правда".

За словами чиновника, влада очікує досягнення показників "червоної" зони вже найближчими днями, після чого державна комісія ухвалить рішення про посилення карантину. Він зазначив, що якщо не станеться дива, то Київ опиниться в "червоній" зоні вже у п'ятницю-суботу.

Також Поворозник сказав, що з понеділка діти точно не повернуться до шкіл. Рішення про те, чи будуть продовжені канікули у школах чи відновлено навчання у дистанційному режимі озвучать у четвер, 28 жовтня.

Нагадаємо, що у разі запровадження "червоної" зони всі установи та підприємства працюватимуть виключно за наявності 100% кількості вакцинованого персоналу. Зокрема, це стосується закладів харчування, торгових центрів та непродовольчих магазинів. Кожен співробітник має бути вакцинований. Мається на увазі вакцинація двома дозами.

У "червоній" зоні столична влада не впроваджуватиме спеціальних перепусток у громадському транспорті, який працюватиме в штатному режимі. Однак, за дотриманням санітарних норм посилять контроль.

Після посилення карантину до рівня "червоної" зони працюватимуть виключно ті дитячі садки та інші навчальні заклади, де вакциновано весь персонал.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися