Звуки Чорнобиля: у зоні відчуження влаштували справжній концерт та світлове шоу (ВІДЕО)

Проект готували протягом трьох років

У дворі однієї зі зруйнованих шкіл у місті Прип'ять влаштували справжній концерт з елементами світлового шоу. Про це повідомляється у сюжеті "ТСН".

У ході заходу організатори представили колекційну платівку Звуки Чорнобиля – Sounds of Chernobyl із треками від світових та українських музикантів, які були створені на базі звуків, записаних у радіаційному заповіднику – від тріску дозиметрів. Автором проєкту "Звуки Чорнобиля" є Валерій Коршунов.

Сама платівка є унікальною і має тираж всього 500 екземплярів. Автори придумали для неї незвичайний дизайн, зробили її в темряві, що світиться, а обкладинку можна переглянути за допомогою мобільного додатка, де музиканти буквально оживуть і розкажуть про ці треки.

В основі кожної використаної композиції лежать вже звичні звуки міста-примари: звук дозиметра, скрипи колеса огляду, різні шуми та гуркоти, і навіть звук із самої ЧАЕС.

Варто зазначити, що цей проєкт готували упродовж трьох років. Платівки запустили у продаж і, за словами Валерія Коршунова, усі виручені гроші підуть на допомогу ліквідаторам та постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував про те, що у Чорнобильській зоні затримали російського сталкера. Вночі його було затримано під час патрулювання зони відчуження прикордонниками відділу "Іванків" та поліцейськими. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Чорнобильській заповідній зоні спіймали браконьєра, який убив лося. У затриманого мисливця знайшли голову самця оленя з рогами та мішки з м'ясом дичини. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися