У Чорнобильському заповіднику браконьєр вбив лося (ФОТО)

Нелегального мисливця впіймали із здобиччю

У Чорнобильській заповідній зоні впіймали браконьєра, який вбив лося. Про це повідомили у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику, передають "Коментарі".

Зону відчуження постійно патрулюють та періодично затримують на забороненій для відпочинку та полювання любителів екстремального туризму, збору ягід та грибів та браконьєрів. Одного з мисливців напередодні затримали під час патрулювання території Чорнобильського заповідника працівники державної охорони природно-заповідного фонду та поліцейські.

У затриманого браконьєра знайшли голову самця оленя з рогами та мішки з м’ясом дичини. Свою незаконно здобич він погрузив на саморобну тачку та намагався вивезти із заповідної зони. Чоловіка передали правоохоронцям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Чорнобильській зоні тварини почуваються дуже добре, проте людям жити у зоні відчуження поки що не можна. За словами керівника Асоціації чорнобильських туристичних операторів Ярослава Ємельяненка, в зоні відчуження тварини адаптувалися до рівня радіації, але людині там жити найближчі сотні років буде неможливо. Експерт пояснив, що забруднення радіацією в Чорнобильській зоні дуже плямисте: є абсолютно чисті місця — чистіше ніж у Києві, але є й дуже забруднені.

Нагадаємо, сезон полювання на пернату дичину розпочався по всій території України з 7 серпня. На Київщині сезон полювання на качок, гусей, норця, лиску, фазанів та куликів відкритий до 28 листопада. На голубів та перепілку можна полювати до 5 листопада. Індивідуальне полювання на самців оленя, кабана та лань передбачено з 1 серпня до 31 січня в усі дні тижня, а на пернату дичину — лише у середу, суботу та неділю.

Читайте також, що у Чорнобильській зоні планують відновити легендарні об‘єкти, серед яких радіолокаційна станція "Дуга". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Катерина Шило

29 вересня 2021, 20:58

ОХОТА - сегодня, когда ЕСТЬ что пожрать, это Преступление. Убийство ради удовольствия. Может пожизненное уже пора?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися