На Київщині розпочався мисливський сезон (ФОТО)

Екологи нагадали про правила полювання та вже фіксують перші порушення

На Київщині з початку мисливського сезону вже склали перші протоколи за порушення природоохоронного законодавства. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

Сезон полювання на пернату дичину розпочався по всій території України з 7 серпня. На Київщині за перші два дні відкриття полювання екологи, єгері та правоохоронці склали сім протоколів за порушення правил використання об’єктів тваринного світу.

У Державній екологічній інспекції Столичного округу наголосили, що й надалі слідкуватимуть за дотриманням правил полювання по всій території Київської області. У відомстві також зазначили, що сезон полювання на качок, гусей, норця, лиску, фазанів та куликів відкритий до 28 листопада. На голубів та перепілку можна полювати до 5 листопада. Індивідуальне полювання на самців оленя, кабана та лань передбачено з 1 серпня до 31 січня в усі дні тижня, а на пернату дичину — лише у середу, суботу та неділю.

Раніше у Державній екологічній інспекції Столичного округу заявили, що причиною мору риби та птахів у Голосіївському парку Києва можуть бути отруйні хімікати, які могли потрапити до каскаду ставків. Група екологів перевірила Горіхуватські ставки, розташовані у парку імені Максима Рильського. Біля водойм зафіксовано масовий мор птахів і риби. Експерти відібрали проби поверхневої води у ставку для лабораторного дослідження. Під час обстеження Горіхуватських ставків експерти не зафіксували цвітіння води та сторонніх запахів від водойм. Проте в місцях, де виявили мор риби, зафіксували високе хімічне споживання кисню та підвищення рівня заліза. На підставі цих показників екологи припускають, що до ставка навмисно скинули невстановлені отруйні хімікати. 

Портал "Коментарі" також повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Це може призвести до екологічної катастрофи, заявили експерти. За даними аудиту, показники якості води у Дніпрі значно погіршуються. Останні дослідження виявили значні перевищення вмісту сільськогосподарських отрутохімікатів, фармацевтичних засобів і речовин, які використовується у парфумерії: це синтетичний мускус і важкі метали, зокрема цинк і мідь.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анастасия

7 червня 2022, 18:04

охота

Laert

10 серпня 2021, 11:48

Всем убийцам животных желаю подохнуть от рака .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися