У Києві відбувся суд щодо забудови Мінського масиву (ФОТО)

Мешканці Оболоні протестують та судяться проти будівництва багатоповерхівок

У Києві відбулося перше засідання суду про скасування незаконного детального плану території Мінського масиву, який передбачає знесення торговельного центру "Полярний" заради забудови багатоповерхівками. Про це повідомив юрист Олександр Кучерявий, передають "Коментарі".

За його словами, під стіни Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) під час засідання прийшли близько сотні людей. Мешканці Оболоні виступають проти рішення Київської міської ради. У суді розглядають позов Олександра Кучерявого про визнання незаконним та скасування рішення Київради від 10 червня 2021 року №1455/1496 "Про затвердження детального плану території в межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова (Петра Калнишевського), північної та західної межі лісу в Оболонському районі міста Києва".

Позивач повідомив, що третіми особами є Фонд державного майна України, який повністю підтримав позов, та Департамент містобудування та архітектури КМДА, представники якого на судове засідання не з’явилися. Юрист Олександр Кучерявий пояснив, що рішення столичної влади щодо забудови Мінського масиву незаконне тому, що детальний план території не відповідає чинному Генплану Києва, містобудівному законодавству та інтересам громади. Наступне засідання суду відбудеться 2 грудня 2021 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва жителі Мінського масиву вийшли на акцію протесту, щоб привернути увагу до проблеми забудови району. Організатори мітингу повідомили, що акцією протесту намагаються запобігти знесенню торговельного центру "Полярний". Замість цієї будівлі забудовник планує зведення п'яти багатоповерхових будинків на понад тисячу квартир.

Нагадаємо, у Києві місцеві мешканці виступають проти знесення Деміївського ринку заради зведення чергового житлового комплексу. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади. Автор петиції наголосив, що ринок Деміївський має попит серед мешканців Голосіївського та прилеглого Печерського району Києва. Особливо часто тут роблять покупки пенсіонери та малозабезпечені кияни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися