Локдаун у Києві: де можна вакцинуватися від коронавірусу

У столиці з 1 листопада вводять жорсткий карантин, врятувати від обмежень може лише вакцинація

Міський голова української столиці Віталій Кличко оголосив про перехід Києва до так званої червоної зони карантинних обмежень уже з 1 листопада. Причиною стало різке зростання захворюваності та критична ситуація у лікарнях. Врятувати від обмежень та тяжкого перебігу хвороби може лише вакцинація від COVID-19.

У центрі вакцинації від COVID-19, який розташований у Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті біля станції метро "Лівобережна" можна зробити щеплення на вибір усіма доступними в Україні вакцинами. Зареєструватись на щеплення можна через сервіс helsi.mi.

Також вакцинуватися можна в будь-якому з пунктів щеплень , яке розгорнуто в районних поліклініках. У вільному доступі можна отримати вакцину в ТРЦ, зокрема в "Епіцентрі", Ocean Plaza, River Mall, Cosmo Multimall, Blockbuster Mall, Retroville, Sky Mall, Dream Town та "Ашан Петрівка".

Нагадаємо, що користуватися транспортом під час локдауну зможуть ті громадяни, які мають при собі сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або актуальний негативний ПЛР-тест. Наявність сертифікатів чи тестів перевірятимуть вибірково спеціальні бригади правоохоронних органів.

Буде організовано рейдові групи, які працюватимуть у метро та наземному транспорті. У разі відсутності необхідних документів громадяни складатимуть адміністративні протоколи, які передбачають штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду в київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися