У Києві взялися за вирішення проблем кліматичних змін: як саме

Кліматичні зміни сьогодні – одна з найбільших проблем світу, тому її важливо вирішувати. Керуючись цим висновком, і було створено проєкт "Зелене місто"

У Києві відбулося засідання у Робочій групі Координаційної ради з приводу розробки Плану дій "Зелене місто", про що надійшло повідомлення від Наталії Мельник – директорки Департаменту економіки та інвестиції Київської міської державної адміністрації.

Мельник передає, що проєкт Плану дій "Зелене місто" був розроблений у колаборації з міською радою та консультацією WS Atkins International Ltd. Також було взято до уваги пропозиції та побажання, які висунули члени Робочої групи та представники міських комунальних підприємств. Сам документ для цього проєкту виконано згідно з методологією Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як стверджує Наталія Мельник, зараз до проєкту Плану дій "Зелене місто" входять заходи, які стосуються таких галузей, як містобудування, міська мобільність, енергоефективність, теплопостачання, водопостачання, водовідведення, управління відходами, а також стійкість міста та управління даними.

Перед активацією документ має піддатися стратегічній екологічній оцінці, консультації із суспільством та затвердженню в Координаційній раді щодо розробок Плану дій "Зелене місто". Тільки після проходження документом усіх процедур він може бути розглянутий депутатами Київської міськради.

Також Мельник поділилася: для Києва було визначено кілька екологічних викликів, що входять до самої дії. Але й тут все не так просто: для рамок було встановлено ще й пріоритетну чергу на виконання цих викликів.

Нагадаємо також, що нещодавно якість води в Києві була засуджена екологами, з чим комунальники зажадали запекло посперечатися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися