На Київщині збудують середньовічний парковий комплекс: як він виглядатиме (ФОТО)

До кінця 2021 року парк планують відкрити

У Білій Церкві планують звести парковий комплекс "Гюргівська фортеця". Головною особливістю стане його стиль, оскільки автори проєкту хочуть зробити парк середньовічним. Про це повідомляє видання "Без табу", посилаючись на KievVlast.

За словами джерела, парк створюватимуть на основі теперішньої рекреаційної зони у районі вул. Річковий. Департамент ЖКГ Білоцерківської міськради уклала договір із підприємцем Іриною Бростовською на будівництво парку. Вартість договору склала 2,06 млн гривень.

У ProZorro опубліковано візуалізацію проєкту.

picture

Згідно з договором, роботи мають бути закінчені до 15 грудня цього року. До цього часу мають бути встановлені сцена, ворота, урни, лавки, облаштовані прогулянкові доріжки, а також встановлені навіси.

Як повідомляється на сайті "Платформа електронної демократії", цей проєкт передбачає створення багатофункціонального паркового комплексу на базі стилізованої середньовічної фортеці з архітектури Київської Русі.

picture

З цього місця хочуть зробити локацію для проведення різноманітних фестивалів, міжнародних і всеукраїнських змагань із середньовічного бою, спортивних заходів. Окрім того, парковий комплекс стане новим туристичним об'єктом в області.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у семи районах Києва з'являться нові парки та сквери. Загалом планують провести доброустрій на 14 локаціях. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Києві облаштують мінісквер та обирають для нього назву. Основною ідеєю наповнення незадіяної території є створення комфортного та затишного місця, де городяни могли б проводити час. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Иван

4 листопада 2021, 20:54

Мне нравится эта идея, украинским паркам не хватает тематичности, они все шаблонные при том, что их можно было бы сделать более разными. Надеюсь, вход в обычные дни будет дешёвым. И надеюсь, что по этой причине парк не испортят и не засрут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися