На Оболоні влаштували Halloween для дітей: були розваги та смакоти

Happy Halloween: діти Оболоні відзначили свято, влаштоване спільнотою Червоного Хреста України

Для кожної дитини свята – це особливі дні, наповнені особливою атмосферою, смаколиками, веселощами та радістю. Діти з особливими потребами нічим не гірші від звичайних дітей, тому, безумовно, так само заслуговують на незвичайне проведення особливих дат. Саме тому для суспільства неймовірно важливо давати їм можливість насолодитися святом, тому Червоний Хрест допоміг діткам з інвалідністю або малозабезпечених сімей.

Звісно, пандемія явно внесла свої корективи у процес святкування. Спочатку було заплановано привести на свято 30 дітей з Оболонського району, проте кількість учасників була вимушена зменшеною з метою дотримання карантинних заходів. Також нововведенням стала вимога від батьків про наявність сертифіката про вакцинацію від COVID-19.

Свято було відзначено завдяки перемозі у "Громадській перспективі: прозорій владі та активному суспільству". Як кажуть організатори свята, це один із тих заходів, які розробляли група волонтерів у процесі навчання в такій організації як Літня школа волонтерства.

Свято проходило у Vcentri HUB: Оболонь, другому цивільному відкритому просторі столиці. Цей простір - інклюзивний, пристосований для відвідування маломобільними людьми. Простір включає кілька зон, тобто, тут можна знайти дитячу зону, коворкінг-зону, кімнату для роботи Громадянської ради району. Центр має все необхідне обладнання для того, щоб різноманітні заходи проходили комфортно. Тут є інтернет, проєктор і кілька екранів для відтворення медіаматеріалів і система, що забезпечує сучасний та якісний клімат-контроль.

Також раніше ми писали про те, що в Оболоні споруджується новий центр, який спеціалізується на реабілітації дітей із особливими потребами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися