Стало відомо, скільки триватиме "червона" зона карантину у Києві

Стало відомо, скільки триватиме режим червоної зони карантину у Києві

Стало відомо, скільки триватиме режим "червоної" зони карантинних обмежень в українській столиці, сьогодні місто вийшло на пік захворюваності на коронавірус. Про це розповів голова Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, для стабілізації ситуації з коронавірусом у Києві необхідно як мінімум три тижні. Практика показує, що лише тритижневі заходи призводять до стабілізації. Рубан зазначив, що сьогодні Київ вийшов на пік захворюваності, проте необхідно працювати з групами ризику, вакцинувати громадян та контролювати виконання карантину.

Нагадаємо, що у столиці 1 листопада зранку співробітники поліції почали перевіряти наявність сертифікатів щодо вакцинації від коронавірусу у транспорті. З восьмої ранку правоохоронці почали перевіряти наявність сертифікатів про вакцинацію, які необхідні для проїзду у громадському транспорті. У маршрутках також вивісили плакати щодо правил червоної зони карантину.

У разі запровадження "червоної" зони всі установи та підприємства працюватимуть виключно за наявності 100% кількості вакцинованого персоналу. Зокрема, це стосується закладів харчування, торгових центрів та непродовольчих магазинів. Кожен співробітник має бути вакцинований.

Мається на увазі вакцинація двома дозами. Після посилення карантину до рівня "червоної" зони працюватимуть виключно ті дитячі садки та інші навчальні заклади, де вакциновано весь персонал.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися