Без світла у квартирі та пішки сходами: власники новобудов у Броварах отримали сюрприз

У Києві забудовник вимагає у власників квартир гроші на добудову комплексу

У Києві забудовник відключив в будинках освітлення, ліфти та вимагає у мешканців гроші на добудову комплексу. Про це Будобзору повідомив голова комітету РКІ, доброустрій, екології та охорони навколишнього середовища Громадської ради при КМДА Олег Попенко.

За його словами, забудовник ЖК "Лісова Казка" КОМПАНІЯ "Комфорт-Лайф" вимагає від жителів відмовитися від ОСББ і підписати договір з підприємством. За словами забудовника, це допоможе зібрати гроші на введення в експлуатацію трансформаторної підстанції, а також добудувати сам комплекс і провести в нього питну воду. Зараз всі комунікації здійснюються без підключення до "Київводоканалу" і ДТЕК.

"Цим подіям передувала Дворічна боротьба понад 2000 жителів та інвесторів ЖК "Лісова казка" із забудовником "Комфорт-Лайф" з метою отримати документи на комплекс. На всі письмові та усні звернення забудовник не реагував, вимагаючи від жителів дотримуватися тиші, бо в разі скандалів він не буде добудовувати інфраструктуру. Протягом останнього року забудовником неодноразово робилися спроби підробити документи з метою передати житловий комплекс власному ЖЕКу. Не були передані документи, необхідні для приймання будинку на баланс ОСББ, включаючи інженерно-технічну документацію на комплекс", – розповів Олег Попенко.

Більш того з мешканців регулярно збиралися платежі за обслуговування житлового комплексу: відключали світло, поки власник не внесе додаткову оплату на рахунки підприємства забудовника. Зараз забудовник відключив ліфти та освітлення і вимагає підписати безстрокові договори на обслуговування з можливістю підвищувати тарифи на розсуд  компанії, що керує й штрафами до 40 грн за кв. м.

"Забудовник всіляко перешкоджає запуску ОСББ, не передаючи документи та шантажуючи жителів. А також вимагає від інвесторів не зданих будинків підписати договори з кабальними Умовами, погрожуючи тим, що не буде опалювати будинки, що будуються, що може привести до їх руйнування в холодну пору року", - додав Олег Попенко.

Раніше "Коментарі" розповіли про перемогу киян над забудовниками. В ході засідання Київради Протасовому яру повернули статус парку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися