У Києві планують перейменувати вулицю Народного Ополчення: подробиці

Депутати Київради планують перейменувати вулицю Народного Ополчення у Солом'янському районі

Депутати Київської міської ради на черговому засіданні 4 листопада планують перейменувати вулицю Народного Ополчення у Солом'янському районі столиці, а також сквер біля Андріївського узвозу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст Сергій Стерненко.

За його словами, на засіданні депутати Київради голосуватимуть за перейменування вулиці Народного Ополчення на честь київського князя Святослава Хороброго. Також розглядатиметься питання перейменування скверу на перехресті Андріївського узвозу та вулиці Боричів Тік на честь співака Василя Сліпака, який загинув під час війни на Донбасі.

Нагадаємо, що на сайті електронних петицій Києва з'явилася пропозиція від місцевого жителя щодо того, щоб дати проспекту Маяковського і бульвару Перова нові назви. Автор петиції пропонує перейменувати проспект Володимира Маяковського на проспект Семена Гулака-Артемовського та бульвару Перова на бульвар Максима Березовського.

"З огляду на той факт, що ці дві вулиці фактично утворюють собою єдину автодорогу, логічно їх назватиме на честь двох видатних українських композиторів", - пише автор.

Киянин підкреслив у своїй петиції, що великі вулиці столиці досі носять імена російських митців, які іноді навіть не мають жодного відношення до України і, власне, Києва, тоді як деякі досить відомі імена несправедливо забуті столицею України.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

15 січня 2022, 09:09

Якесь безглуздя і бездумне витрачання коштів. Вулиці Народного ополчення - 55 років! Вулиця проходить на місці 3 лінії оборони Києва. Названа на честь бійців так званого " народного ополчення", які боронили рідне місто від загабників на початку серпня 1941 року. Це ж блюзнірство...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися