Київ може залишитися без світла: "Центренерго" не постачає вугілля на ТЕС

У столиці можуть трапитися масштабні відключення світла через кризу в енергетиці

У столиці через енергетичну кризу можуть статися віялові відключення електроенергії через зупинку постачання вугілля на Трипільську ТЕС, яка живить місто. Про це стало відомо з даних міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Відомо, що в період з 1 листопада Трипільська ТЕС, яка забезпечує столицю світлом, отримала лише 0,3 тисячі тонн вугілля, хоча за три дні обробила 8,8 тисячі тонн. За останній місяць станція скоротила запас на 30%.

Останнім часом ТЕС працюватиме на мінімально допустимому рівні, уникаючи повної зупинки. Запаси на складах станції становлять 28,33 тисячі тонн за мінімально гарантованого рівня 48,9 тисячі тонн.

Нагадаємо, що у Києві можуть обмежити споживання електроенергії через збитковість газових теплоелектроцентралів (ТЕЦ). З відповідною заявою виступили у "Київтеплоенерго".

У столицю можуть повернути віялові відключення електроенергії під час опалювального сезону через зростання вартості газу. У "Київтеплоенерго" заявили, що виробництво електроенергії для ТЕЦ стало збитковим, а газові теплоелектроцентралі є неконкурентоспроможними.

У комунальному підприємстві пояснили, що собівартість газової електроенергії наразі втричі перевищує собівартість вугільної, проте через низькі запаси вугілля існує загроза віялових відключень електроенергії в зимовий період. У КП "Київтеплоенерго" нагадали, що дві столичні газові теплоелектроцентралі забезпечують близько 70% потреб Києва у теплі та 60% потреб у електроенергії.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


шахтёр Донбасса

8 листопада 2021, 21:09

Алексей, от мёртвого осла уши вам поставит Россия!!!

Алексей

7 листопада 2021, 12:34

Россия все поставит. Неволнуйтесь

Киев Оболонь

7 листопада 2021, 09:47

Мы так же будем оплачивать по мере поступления тепла в наши ДОМА минус 50%. Вот тогда посмотрим через сколько дней НАЧНЕТЬ ГОРЕТЬ ВСЯ ЭТО МЕРЗОСТЬ??????В Буржуйках НАШЕГО ОТОПЛЕНИЯ????

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися