У Києві знесли МАФи на ринку на Троєщині: що буде на їхньому місці

На столичній Троєщині знесли МАФи на Вигурівському ринку, стало відомо, що буде на їхньому місці

У Деснянському районі української столиці комунальники знесли кіоски біля Вигурівського ринку на Троєщині. Директор департаменту міського благоустрою Київської міської державної адміністрації Тимур Ткаченко розповів, що буде на їхньому місці. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами чиновника, комунальники звільнили тротуар загальною довжиною 500 метрів та близько 100 квадратних метрів зеленої зони, яку власники кіосків незаконно заасфальтували. МАФи на вулиці Бальзака були встановлені незаконно та працювали без дозволів, а тому потрапили під демонтаж. На очищеній від кіосків локації буде облаштовано велодоріжку, яка з'єднає Троєщину із центральною частиною столиці.

Нагадаємо, що навпроти Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") завершили демонтаж незаконних тимчасових споруд. Про це повідомили у Київській державній міській адміністрації (КМДА).

За словами першого заступника голови КМДА Олексія Кулеби, на проспекті Академіка Глушкова прибрали понад сорок МАФів. Натомість цих торгових споруд, які були розміщені без дозвільних документів, столична влада планує виконати благоустрій території, висадити дерева та облаштувати громадський простір.

У мерії Києва зазначили, що на території "ВДНГ" завжди багатолюдно, бо ця локація — одна з найулюбленіших зон відпочинку киян та гостей столиці. Крім того, це туристична точка у столиці. Від незаконних МАФів проспект Академіка Глушкова звільняли три дні.

Наразі комунальники зачищають територію від будівельного сміття, щоб розпочати облаштування газону. Після цього розроблять план благоустрою та облаштують нову зону відпочинку. Демонтовані споруди вивезли на комунальні штрафні майданчики. Перед демонтажем підприємці мали змогу забрати свій товар та інше майно, додали у мерії Києва.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду в київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Коля

11 листопада 2021, 12:15

Кличко построит там магазинчики для отмывания денег.

Александр

10 листопада 2021, 08:30

Надо же, на Троещине заметили "незаконные" мафы, а в Мариинском прям под Радой , неразглядели стройку в тридцать этажей!!!. И уже этот "маленький" домик сколько стоит??!..

Юрий

9 листопада 2021, 12:37

Брехуны из департамента благоустройства не хотят или не видят вопиющего "благоустройства " на той же Троещине по адресу пр.Маяковского 26, когда магазин поставлен просто на тротуаре возле подземного перехода и людям приходится обходить его по проезжей части . Я уже не говорю про инвалидов-калясочников. И никакой благоустрий и ухом не ведёт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися