Будуть чергові висотки: Київрада віддала під забудову 6 гектарів на Дарниці (Карта)

Депутати Київської міської ради віддали під забудову 6 гектарів у Дарницькому районі

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про передачу ділянки площею понад шість гектарів у Дарницькому районі під забудову. Йдеться про ділянку на вулиці Сортувальній і Клеманській, де збудують житлові комплекси. Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Відомо, що йдеться про передачу згаданої ділянки в оренду на п'ять років, цільове призначення – будівництво та обслуговування житлових комплексів. Нормативна грошова оцінка ділянки складає 119,61 мільйона гривень. Зазначена ділянка, яка розташована біля озера Нижній Тельбін, згідно з чинним Генеральним планом, належить до територій громадських споруд та території зелених насаджень загального користування. Це означає, що будівництво житлового комплексу тут неможливе.

TbrwCB1Ohye_ZHDipE5QuGeDQ.jpg

Нагадаємо, що в історичному центрі української столиці розпочали будівельні роботи у колишньому четвертому цеху заводу "Арсенал" біля кінотеатру "Зоряний", забудовником є ресторатор Дмитро Федотенков. На заводі планували відкрити нові фудхоли від мережі ресторанів Федотенкова. Він підтвердив у коментарі журналістам, що роботи проводять саме його люди. На питання про демонтаж будівлі чи реконструкцію ресторатор заявив, що це буде реконструкція з частиною демонтажу аварійних ділянок будівлі.

Він є власником ділянки заводу навпроти кінотеатру з боку вулиці Московської, де розташований четвертий корпус "Арсеналу".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися