На Київщині висадили дубовий гай (ФОТО)

Нова зелена зона з'явилася неподалік озера Сажалка

У місті Кагарлик, що на Обухівському районі Київської області, висадили 50 червоних дубів. Про це повідомляється у пресслужбі Кагарлицької міської ради.

За інформацією джерела, висадку дерев здійснили на околиці старовинного Кагарлицького парку 8 листопада. Акція проходила у рамках реалізації екоініціативи Президента України "Зелена країна". У заході також брали участь представники Обухівської РДА, у тому числі її представник Олександр Гомон.

picture

Саджанці для створення дубового гаю на околиці парку було надано Обухівським лісництвом ДП "Київський лісгосп". Як зазначають у пресслужбі міської ради, за кілька років дерева виростуть і утворюють дубовий гай біля містка через Расавку, неподалік озера Сажалка.

"Тепер у Кагарлицькому парку є не лише Дуб Гоголя — знаменита ботанічна пам'ятка, а й дуби Гомона", - йдеться у повідомленні.

Також пресслужба опублікувала фотографії з акції з висадження дубів.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що невдовзі столиця поповниться десятьма зеленими зонами у різних районах міста. Три з яких – сквери та один парк відпочинку. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Кличка повідомили, що підтримують громадську ініціативу щодо створення парку "Осокорки". Йдеться про створення комфортного простору для відпочинку навколо озера Тяглі, яке поєднає активний відпочинок для всіх киян та збереження природного середовища навколо водойми. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися