На Київщині у хабарі заради забудови підозрюють селищного голову

Забудова планувалася на території військового містечка

В організації одержання чиновником Міністерства оборони України 20 тисяч доларів хабаря підозрюють Гостомельського селищного голову. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Селищний голова організував схему одержання начальником Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України грошей, вважають слідчі. За них посадовець мав підписати із забудовником договори про будівництво на земельних ділянках в селищі міського типу Гостомель Київської області. Ця земля перебуває у віданні Міністерства оборони. Зокрема, на території військового містечка.

"У вересні 2021 року у ході контролю за вчиненням злочину після одержання коштів чиновника Міноборони та посередника затримали та повідомили їм про підозру. Надалі у ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили організатора злочину – Гостомельського селищного голову", — заявили в Офісі генпрокурора України.

В відомстві додали, що наразі вирішується питання про обрання Гостомельському селищному голові запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Києві місцеві мешканці виступають проти знесення Деміївського ринку заради зведення чергового житлового комплексу. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади. Автор петиції наголосив, що ринок Деміївський має попит серед мешканців Голосіївського та прилеглого Печерського району Києва. Особливо часто тут роблять покупки пенсіонери та малозабезпечені кияни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Голосіївському районі української столиці планують побудувати чергову висотку на місці Деміївського ринку, сам ринок планують закрити з 1 листопада 2021 року. Наразі відомо, що на території Деміївського ринку планують звести закритий житловий комплекс Riverdale. Забудовник вже анонсував найближче відкриття продажу квартир. Також оприлюднено архітектурний проєкт нового ЖК. Площа нового житлового комплексу складатиме 8,7 гектара, а фішкою стане "відродження річки Совка", яку під час забудови виведуть із колектору, зазначили архітектори забудовника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися