Закриття транспорту та метро: у Києві можуть серйозно посилити карантин

У столиці через зростання захворюваності та смертності можуть посилити карантинні обмеження

Столична влада може ще більше посилити карантинні обмеження в місті через різке зростання захворюваності та смертності від коронавірусної інфекції. Про це розповів голова Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан у коментарі виданню "Апостроф".

За його словами, ситуація в столиці сьогодні дуже складна, захворюваність та смертність зростає, а введені обмежувальні заходи не показують своєї ефективності. Він також зазначив, що передумов до стабілізації ситуації у місті наразі немає.

Чиновник сказав, що 11 листопада міська комісія отримала дані щодо коронавірусу за останні кілька днів, на підставі яких буде ухвалено рішення про можливе посилення карантину, у тому числі і з можливим закриттям транспорту та метрополітену.

Нагадаємо, що у столиці 1 листопада зранку співробітники поліції почали перевіряти наявність сертифікатів щодо вакцинації від коронавірусу у транспорті. Правоохоронці почали перевіряти наявність сертифікатів про вакцинацію, які необхідні для проїзду у громадському транспорті. У маршрутках також вивісили плакати щодо правил червоної зони карантину.

У разі запровадження "червоної" зони всі установи та підприємства працюватимуть виключно за наявності 100% кількості вакцинованого персоналу. Зокрема, це стосується закладів харчування, торгових центрів та непродовольчих магазинів. Кожен співробітник має бути вакцинований.

Мається на увазі вакцинація двома дозами. Після посилення карантину до рівня "червоної" зони працюватимуть виключно ті дитячі садки та інші навчальні заклади, де вакциновано весь персонал.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ник

12 листопада 2021, 09:43

Ця сучасна ялова влада НЕ СПРОМОЖНА виконувати прийняті нею ж рішення. Як їздили по маршрутках пасажири без масок, або на бородах причеплені (аби було!), так і їздять. І в метро навіть те ж саме. Червона зона, синьо-жовта, бурячково-зелена... така дурня все це. САМІ Ж і обрали цю яловичину, то й їжте її.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися