Заради забудови: у Києві можуть продовжити вирубку лісу у Пуща-Водиці

Забудовник продовжив термін оренди земельної ділянки у Пуща-Водиці під вирубку лісу

У столиці забудовник має намір продовжити термін оренди земельної ділянки в Пуща-Водиці задля вирубки лісу під будівництво. Йдеться про можливе знищення 20 гектарів насаджень. Про це повідомили на Telegram-каналі "Чарівний Київ".

Відомо, що 10 листопада на земельній комісії Київської міської ради розглядали питання щодо продовження договору оренди забудова ТОВ "Продмарт" у Пуща-Водиці. Влітку 2021 року фірма розпочала вирубку лісу у Пуща-Водиці, щоб звести там котеджі на продаж.

Тоді активістам вдалося зупинити забудову, а будівельну огорожу знесли. Попри це забудовник не збирається віддавати землю і хоче продовжити договір оренди.

Нагадаємо, що депутати Київської міської ради ухвалили рішення про передачу ділянки площею понад шість гектарів у Дарницькому районі під забудову. Йдеться про ділянку на вулиці Сортувальній та Клеманській, де збудують житлові комплекси.

Відомо, що йдеться про передачу згаданої ділянки в оренду на п'ять років, цільове призначення – будівництво та обслуговування житлових комплексів. Нормативна грошова оцінка ділянки складає 119,61 мільйона гривень.

Зазначена ділянка, яка розташована біля озера Нижній Тельбін, згідно з чинним Генеральним планом, належить до територій громадських споруд та території зелених насаджень загального користування. Це означає, що будівництво житлового комплексу тут неможливе.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Пётр

12 листопада 2021, 09:56

ПЕРЕСТАНЬТЕ уничтожать Пущу ,что не хватает земли для олигархов - на Лесном достаточно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися