У київському метро розповіли про будівництво лінії на Троєщину: подробиці

У столичному метрополітені розкрили подробиці проекту будівництва метро на Троєщину

У комунальному підприємстві "Київський метрополітен" повідомили про проект будівництва нової лінії підземки на Троєщину, сьогодні все перебуває на етапі розробки. Про це повідомило видання "Будівельний портал".

Відомо, що Подільсько-Вигурівська лінія метро проходитиме від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна". Спочатку нову лінію планували будувати за одним планом, проте сьогодні все прив'язано до будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. У мерії заявляли, що активне будівництво метро розпочнуть після відкриття переправи.

Сьогодні на будівельні роботи вже витратили майже 49 мільйонів гривень. У 2022-2023 роках заплановано різні проектні роботи у цьому напрямку, на що передбачено фінансування 30 мільйонів.

Нагадаємо, що до комунального підприємства "Київський метрополітен" оголосило тендер на коригування проектної документації на будівництво першої ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену.

За даними столичної мерії, оголошено відкриті конкурсні торги на коригування проектної документації на будівництво першої ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна". Перша ділянка метро на Троєщину завдовжки майже 11 кілометрів включатиме шість станцій і два пересадочні вузли. "Оновлений проект відповідатиме всім сучасним вимогам — від інклюзивності до наявності велосипедних паркінгів не менше ніж на 50 велопаркувальних місць поруч зі станціями метро. , – розповів заступник мера Києва Олександр Густельов.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виталий

12 листопада 2021, 13:56

Смешно! Потратили 29 млн. гривен! Меньше зарплаты Витренко за пару месяцев!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися