Кличко розповів, коли у Києві послаблять карантин

Міський голова столиці Віталій Кличко назвав умову послаблення карантинних обмежень

Міський голова української столиці Віталій Кличко розповів, коли у місті почнуть послаблювати карантинні обмеження та назвав умову для такого розвитку подій. Про це градоначальник повідомив в ефірі телеканалу "ТРК Київ".

За його словами, ще рано говорити про послаблення карантину, оскільки динаміка захворюваності, навпаки, збільшується. Він зазначив, що наповненість ліжок у лікарнях становить 70%. Палати інтенсивної терапії заповнені майже повністю.

Нагадаємо, що столична влада може ще більше посилити карантинні обмеження в місті через різке зростання захворюваності та смертності від коронавірусної інфекції. Про це розповів голова Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

За його словами, ситуація в столиці сьогодні дуже складна, захворюваність та смертність зростає, а введені обмежувальні заходи не показують своєї ефективності. Він також зазначив, що передумов до стабілізації ситуації у місті наразі немає.

Чиновник сказав, що 11 листопада міська комісія отримала дані щодо коронавірусу за останні кілька днів, на підставі яких буде ухвалено рішення про можливе посилення карантину, у тому числі й із можливим закриттям транспорту та метрополітену.

Сьогодні у Києві всі установи та підприємства працюватимуть виключно за наявності 100% кількості вакцинованого персоналу. Зокрема, це стосується закладів харчування, торгових центрів та непродовольчих магазинів. Кожен співробітник має бути вакцинований. Мається на увазі вакцинація двома дозами. Після посилення карантину до рівня "червоної" зони працюватимуть виключно ті дитячі садки та інші навчальні заклади, де вакциновано весь персонал.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися