Подільський міст, метро на Виноградар та Окружна: яким буде бюджет Києва на 2022 рік

У столиці опублікували проект міського бюджету на 2022 рік, який можуть ухвалити 18 листопада

На сайті Київської міської державної адміністрації опублікували проект міського бюджету на 2022 рік, який можуть ухвалити депутати Київської міської ради на сесії 18 листопада. Про це стало відомо із відповідного документа.

Відомо, що у бюджеті на 2022 рік передбачено виділення 4,54 мільярда гривень на фінансування капітального будівництва об'єктів. Йдеться про будівництво метро на Виноградар з електроді в Подільському районі, Подільсько-Воскресенського мосту та велику Окружну дорогу від проспекту Маршала Рокосовського до вулиці Богатирської.

Місто також продовжить купувати житло для учасників війни на Донбасі, будувати та реконструювати школи, дитячі садки, лікарні, а також облаштовувати та модернізувати інженерні мережі столиці.

Нагадаємо, що до комунального підприємства "Київський метрополітен" оголосило тендер на коригування проектної документації на будівництво першої ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену.

За даними столичної мерії, оголошено відкриті конкурсні торги на коригування проектної документації на будівництво першої ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна". Перша ділянка метро на Троєщину завдовжки майже 11 кілометрів включатиме шість станцій і два пересадочні вузли. "Оновлений проект відповідатиме всім сучасним вимогам — від інклюзивності до наявності велосипедних паркінгів не менше ніж на 50 велопаркувальних місць поруч зі станціями метро. , – розповів заступник мера Києва Олександр Густельов.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися