Тарифи на проїзд, нові вагони метро та електробуси: яким буде транспорт Києва у 2022 році

У столиці опублікували проект міського бюджету на 2022 рік, який можуть ухвалити 18 листопада

Депутати Київської міської ради на сесії 18 листопада можуть ухвалити бюджет на 2022 рік, в якому закладено гроші на розвиток громадського транспорту та організацію дорожнього руху. Про це стало відомо із проекту бюджету, який опубліковано на сайті Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що проект бюджету передбачає виділення 3,452 мільярда гривень на утримання та капітальний ремонт дорожньої інфраструктури столиці, утримання доріг, облаштування освітлення та засобів організації дорожнього руху.

Департамент транспорту 2022 року планує виділити на міський транспорт 1,422 мільярда гривень. Йдеться про врегулювання цін на проїзд у наземному транспорті та метрополітені. Також документ передбачає витрати на купівлю рухомого складу для "Київпастрансу" та вагонів для метрополітену. Окремим пунктом закладено купівлю електробусів, які будуватимуть 76 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що у бюджеті на 2022 рік передбачено виділення 4,54 мільярда гривень на фінансування капітального будівництва об'єктів. Йдеться про будівництво метро на Виноградар з електроді в Подільському районі, Подільсько-Воскресенського мосту та велику Окружну дорогу від проспекту Маршала Рокосовського до вулиці Богатирської.

Місто також продовжить купувати житло для учасників війни на Донбасі, будувати та реконструювати школи, дитячі садки, лікарні, а також облаштовувати та модернізувати інженерні мережі столиці.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися