Зорепад та місячне затемнення: у Києві можна буде побачити унікальні явища

В українській столиці в листопаді можна буде спостерігати зорепад та місячне затемнення

У листопаді мешканці української столиці зможуть спостерігати унікальні природні явища – йдеться про зорепад Леоніди, а також місячне затемнення, яке триватиме до кінця місяця, а пік активності припаде на 17-18 листопада.

Спостерігати за зорепадом можна буде до 30 листопада, метеорний потік Леоніди відрізняється від інших яскравими та частими спалахами у небі. Він пов'язаний із кометою Темпеля-Туттля. Вважається, що зірковий дощ утворюється з речовини, що втрачає комета, коли вона проходить біля Сонця. Коли Земля проходитиме через метеорний потік, його частини будуть спалахувати в атмосфері і ставати видимими.

Леоніди є найбільш потужним метеоритним дощем, а пік спостерігається раз на 33 роки. У пікові роки дощі із зірок можуть складатися із тисяч за годину. Також 19 листопада очікується часткове місячне затемнення, яке триватиме протягом 198 хвилин.

Нагадаємо, що востаннє зорепад у столиці можна було спостерігати у серпні 2021 року. Астрономи прогнозували небачений раніше зорепад під назвою "Персеїди". Цього року потік зірок не був засліплений світлом Місяця.

Метеоритний дощ триватиме з 15 липня до 24 серпня. Найкраще було стежити за метеорами в ніч максимальної дії потоку – з 11 на 12 серпня або з 12 на 13 серпня.

Місяць цього року не заважатиме тим, хто захоче подивитися на зірки, бо перебуватиме в іншій фазі. Фахівці заявляли, що у серпні 2021 року можна було побачити близько 40 метеорів за одну годину.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


!

16 листопада 2021, 12:22

Никто не пишет, как Леониды смотреть? Хочется обматерить таких журналюг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися