У Київській області посилять заходи безпеки: подробиці

Керівники силових структур розповіли, кого будуть перевіряти

У Київській області та ще чотирьох прикордонних регіонах через ситуацію з біженцями на кордоні Білорусі з Польщею посилять заходи безпеки. Про це після оперативних нарад керівників силових структур у Луцьку йшлося на їхньому спільно брифінгу.

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексія Данілова, у Луцьку провели дві наради. Одна — з керівниками силових структур, друга — з головами обласних державних адміністрацій п’яти прикордонних регіонів. На нарадах йшлося про дії правоохоронців та місцевої влади в разі загострення ситуації з біженцями на кордоні Білорусі та Польщі. До посилених заходів безпеки залучать не тільки органи місцевого самоврядування, а й усі міністерства та відомства.

"Від органів місцевого самоврядування ми очікуємо допомоги. Ми очікуємо спільної роботи. Створений координаційний центр з цього питання, куди будуть входити органи місцевого самоврядування з території кожної області, голови громад, які є на прикордонних територіях. Це буде спільна робота", — сказав секретар РНБО.

Зараз на кордоні Білорусі та Польщі знаходяться 16 тисяч біженців, які штурмують кордон, намагаючись прорватися до Євросоюзу, зазначив Данілов. Він повідомив, що серед цих людей вже є померлі.

Міністр оборони України Олексій Резніков нагадав, що у 2014 році Росія почала гібридну війну проти України. Він звернув увагу на те, що ситуація з "міграційною кризою" на кордоні Білорусі з Польщею є елементом гібридної війни РФ проти Євросоюзу та України.

"Я хотів би попередити тих "ділків", які живуть у п’яти областях, які межують з Білорусією, "дружньою" нам, які планують заробляти гроші на допомозі перетину незаконних мігрантів до України, — це буде проти національних інтересів України. Це питання національної безпеки. Хто буде за гроші продавати Україну, буде відповідати досить серьозно за законом", — заявив Резніков.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповів, що у п’яти областях посилять прикордонні наряди особовим складом Нацполіції та Нацгвардії. Також силовики будуть співпрацювати з підрозділами територіальної оборони та громадськими організаціями з охорони порядку.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов повідомив, що поки що загрози вторгнення біженців з Білорусі немає, але ситуація може змінитися, тому силовики вживатимуть превентивні заходи. "Відпрацьовуються вразливі верстви населення, які можуть бути дотичними до незаконної діяльності. Наприклад, дрібні перевізники, або дрібні фермери, або лісники", — заявив голова СБУ.

У свою чергу секретар СНБО Олексій Данілов звернувся до українців, які мешкають на прикордонних територіях з Білорусією, щоб вони з розумінням поставилися до дій правоохоронців.

"Буде посилена перевірка, згідно чинного законодавства. Не треба панікувати. Наше завдання — захистити вас, захистити нашу країну. Серед цих біженців можуть бути не тільки біженці, а й інші особи, які є абсолютно недоречними на нашій території", — сказав Данілов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області та ще чотирьох прикордонних регіонах можуть запровадити надзвичайний стан через міграційну кризу в Білорусі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


perst proroka

16 листопада 2021, 05:29

емигранты что ,дураки?зачем силовые структуры взяли под контроль емигрантов? очень просто виза закончилась ,чеши до дому.Так что зеленые недоумки давайте бла бла дальше

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися