У Київській області можуть запровадити надзвичайний стан: які будуть обмеження

У Київській області можуть запровадити надзвичайний стан через міграційну кризу в Білорусі

Через міграційну кризу на кордоні Польщі та Білорусі у Київській області та інших північних регіонах України можуть запровадити надзвичайний стан. Цей режим передбачає низку обмежень. Про це стало відомо із Закону України "Про правовий режим надзвичайного стану".

Режим надзвичайного стану передбачає особливі правила в'їзду та виїзду, а також обмеження свободи пересування територією, також можливе обмеження руху транспорту та огляд транспортних засобів на блокпостах.

Охорона об'єктів громадського порядку та тих, що відповідають за забезпечення життєдіяльності населення та народного господарства буде посилена. Запроваджується заборона на проведення масових заходів, страйків. Також можливе примусове відчуження чи вилучення майна в юридичних чи фізичних осіб.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив про можливість запровадження надзвичайного стану у північних областях нашої країни, які межують з Білоруссю, через міграційну кризу на кордоні Білорусі та Польщі. Про це він заявив під час брифінгу після наради щодо захисту державного кордону.

За його словами, на сьогодні визначено місця дислокації особового складу МВС, включаючи прикордонників, Нацгвардію, Нацполіцію. Також йде взаємодія із підрозділами територіальної оборони. Міністр заявив, що опрацьовано всі сценарії розвитку подій, у тому числі, щоб запроваджувати надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василь

16 листопада 2021, 08:44

Тобто, замість посилити охорону кордону (поліція, нацгвардія, тощо) як зробила Польша, введуть надзвичайний стан? Конгеніально!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися