Тримається з останніх сил: у мережі показали критичний стан мосту Патона (Відео)

У мережі показали аварійний стан мосту Патона через Дніпро з висоти пташиного польоту

У мережі показали критичний стан моста Патона між лівим та правим берегом української столиці. Опубліковано відео з висоти пташиного польоту над усією магістраллю переправи. Запис опублікували на Telegram-каналі "Київське чтиво".

На записі можна побачити жалюгідний стан конструкцій мосту, які перебувають у жахливому стані. Під відео наголосили, що міст тримається з останніх сил.

Довідка: міст Патона ввели в експлуатацію у листопаді 1953 року, участь у проектуванні та зведенні переправи брав академік Євген Патон, на честь якого назвали міст. Це була перша цільнозварена переправа у світі. До 2004 року мостом Патона їздили трамваї.

Переправу ремонтували лише один раз у 2004 році, тоді ж провели демонтаж трамвайних колій. З того часу проводили лише ремонт окремих ділянок мосту. Вперше про необхідність реконструкції заговорили ще у 1990-х роках, проте на це тоді не було грошей.

2008 року знову було порушено питання реконструкції переправи у зв'язку з підготовкою до проведення Євро-2012. Тоді було розроблено проект, який передбачав зменшення навантаження моста за рахунок покриття, що дозволило б збільшити кількість смуг з 6 до 8, проте через брак грошей проект відклали на невизначений термін. 2020 року міст Патона визнали аварійним і закрили дві крайні смуги через небезпеку для водіїв.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://t.me/kyivday


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися