У Києві знову заборонили купатися на пляжах

На 11 київських пляжах виявили кишкову паличку

Результати санітарно-мікробіологічних досліджень знайшли на 11 київських пляжах кишкову паличку. Про це повідомили в пресцентрі Госпродпотребслужби Києва.

У повідомленні наголошується, що досліджені проби води відкритих водойм, відібрані 3 серпня, не відповідають вимогам Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів.

Перевищення індексу лактозоположітельной кишкової палички виявили на наступних пляжах: "Венеція", "Веселка", "Дитячий", "Золотий", "Молодіжний", "Передмістна Слобідка", "Веселка", "Тельбін", "Центральний", "Вир", "Вербний".

Крім того, дослідові зафіксували запах і плавучі домішки (дрібні водорості) на пляжі "Галерний", водневий показник не відповідає нормам на пляжі "Веселка", "Галерний" і "Вербний", а також на пляжі "Веселка" виявлена біохімічна потреба в кисні (БСК5).

Раніше все київські пляжі розділили на три прапори: зелений, жовтий і червоний. В середині липня дослідження показали, що на дев'яти київських пляжах можна купатися, проте раніше 9 липня на 11 пляжах виявили кишкову паличку.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися