Купаються діти: під Києвом у річку зливають промислові відходи (Відео)

У місті Обухів Київської області у річку зливають промислові відходи

В Обухові на Київщині зафіксували забруднення річки Стугна, куди регулярно скидати промислові відходи. Активісти та представники державних служб помітили факт потрапляння стічних промислових вод до акваторії річки. Про це повідомляє видання "Київський регіон".

Повідомляється, що одне із підприємств таємно зливає нечистоти прямо в річку, де часто купаються місцеві жителі та діти. Відходи зливають у великій кількості. На місце подій викликали поліціянтів.

Нагадаємо, що нещодавно річка Дніпро в елітному селищі Козин під Києвом покрився чагарниками з водного гіацинту з Південної Америки. Цю рослину називають "водяною чумою", оскільки вона дуже швидко поширюється.   За словами екологів, поява гіацинту може обернутися екологічною катастрофою.

Рослина потрапила у воду із приватних будинків. "Гіацинт красивий - тому його купують і розводять у ставках. Від однієї рослини може бути ціла купа пагонів. Вони дуже легко відламуються, і як тільки він відламався - далі може вже пливти та утворювати нові зарості", - розповів гідробіолог Володимир Тріліс.

Рослина не має коріння та виростає над водою до 50 сантиметрів. Вітром його несе до Дніпра і там воно змінює наявну екосистему.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися