Боровся із забудовниками: у Києві від онкології помер захисник озер на Осокорках

У столиці помер один із головних захисників озер на Осокорках Максим Стравінський

У столиці від онкологічного захворювання помер один із активістів громадської організації "Екопарк Осокорки" Максим Стравінський, який активно боровся із забудовою озер на Осокорках. Про це повідомили на сторінці організації у Facebook.

Стравінський пішов із життя вранці, 16 листопада. Він страждав від онкологічного захворювання. Прощання та похорон активіста відбудеться на Байковому цвинтарі 17 листопада.

Нагадаємо, що в Києві забудовники хочуть занапастити озеро Малий Небреж і ще одне водоймище без назви на Осокорках. Про це заявили у Київському еколого-культурному центрі. Громадські активісти зазначають, що у Києві продовжується практика знищення забудовниками озер. Як приклад наводять історію з озером Качин, яке офіційно не вважається озером.

У столиці чимало озер, які повністю чи частково вже віддано під забудову, наголошують у Київському еколого-культурному центрі. Це озера Небреж і Малий Небреж, частково Вирлиця і озеро без назви, розташоване на початку вулиці Малевича.

Біля озера Малий Небреж та водоймища, що поряд з ним, на Осокорках уже встановили паркан забудовників, будиночки для будівельників та охорони. На плакаті поряд із парканом повідомляється, що тут будуватимуть зону відпочинку. Проте активісти вважають, що ці дві невеликі ділянки дикої природи біля озер із качками, черепахами та рибою будуть або закатані в бетон чи засипані під будівництво розважальних закладів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися