У Київській області подорожчали продукти: названо нові ціни (Інфографіка)

Найбільше змінилися ціни на яловичину та яблука


За місяць на Київщині підвищилися середні ціни на продукти. Про це свідчать останні дані за жовтень 2021 року на сайті Держстату. Журналісти видання "Коментарі" порівняли, як за місяць змінилася вартість різних продуктів.

Так, найбільше цей період цінник змінився на яблука. За місяць кілограм став дешевшим на 5 гривень. Актуальна ціна – 11,34 грн. На зворотний бік змінилася ціна на яловичину. М'ясо стало дорожчим на 4 гривні та зараз коштуватиме покупцям 192,88 грн/кг. Подорожчали також варені ковбаси першого сорту. Раніше вартість становила 123,92, у жовтні – 127,59 грн/кг, що на 3,67 більше. Ціна на куряче філе зросла із 116,99 грн/кг до 118,37 грн/кг. Також більш як на гривню подорожчало сало. Кілограм у середньому коштує 96,72 грн. Вартість свинини практично не змінилася за місяць, із 126,10 грн/кг стало 126,33 грн/кг.

На 2,50 грн подорожчали м'які сири. Наразі кілограм у середньому коштує в області 119,84 грн. Сметана подорожчала практично на 1,70 грн і зараз коштує 73,73 грн/кг.

Соняшникова олія стала дешевшою у жовтні. Літр обійдеться покупцеві в середньому 65,42 грн, що практично на гривню менше, ніж за місяць до цього. Водночас на гривню впала ціна на цукор. Кілограм продукту продають за 30,09 грн.

Що стосується овочів та фруктів, то лідером після яблук зі зростання цін за місяць є буряк. Цінник виріс практично на дві гривні та зараз кілограм коштуватиме 8,34 грн. Також на гривню подорожчала білокачанна капуста. Актуальна ціна – 8,34 грн/кг.

picture

"Коментарі" / Дмитро Романюк

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у столиці зросла ціна на продукти. На що змінилися ціни найбільше за пів року. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що депутат Микола Тищенко зізнався журналістам, де і за якими цінами купує на ринку продукти. Однак на тому самому ринку заявили, що таких цін немає вже багато років. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися