Будуть величезні затори: у Києві на ремонт закриють міст Метро та міст Патона

У столиці планують закрити на капітальний ремонт міст Патона та міст Метро

Столична влада планує закрити на капітальний ремонт мости Метро та Патона у 2023 році, а у 2022 році відремонтувати Південний міст. Через це у місті варто чекати серйозних заторів. Про це повідомили у сюжеті "ТСН" про ремонт переправ.

Відомо, що у 2022 році комунальна корпорація "Київавтодор" планує замінити деформаційні шви та покриття на Південному мосту, роботи виконувати до кінця наступного року. Зазначається, що на Південний міст ляже основне навантаження під час ремонту мостів Метро та Патона, які ремонтуватимуть у 2023 році.

Довідка: міст Патона ввели в експлуатацію у листопаді 1953 року, участь у проектуванні та зведенні переправи брав академік Євген Патон, на честь якого назвали міст. Це була перша цільнозварена переправа у світі. До 2004 року мостом Патона їздили трамваї.

Переправу ремонтували лише один раз у 2004 році, тоді ж провели демонтаж трамвайних колій. З того часу проводили лише ремонт окремих ділянок мосту. Вперше про необхідність реконструкції заговорили ще у 1990-х роках, проте на це тоді не було грошей.

2008 року знову було порушено питання реконструкції переправи у зв'язку з підготовкою до проведення Євро-2012. Тоді було розроблено проект, який передбачав зменшення навантаження моста за рахунок покриття, що дозволило б збільшити кількість смуг з 6 до 8, проте через брак грошей проект відклали на невизначений термін. 2020 року міст Патона визнали аварійним і закрили дві крайні смуги через небезпеку для водіїв.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Коля

23 листопада 2021, 10:21

Да сколько можно ремонтировать южный мост? Кличко - нацюцюрник гумовий, дірявий.

Пётр

22 листопада 2021, 05:50

Может не делать ремонт моста Патрона, построить параллельно ему другой мост? И только потом после его открытия начать ремонт моста Патрона.

Олег

22 листопада 2021, 03:26

Нас постоянно готовят к какой-нибудь дерьмовой ситуации! Каждый год ремонтируется Южный мост(сколько ж можно делать ремонт,бесконтрольно воровать деньги налогоплательщиков)!??? Новые мосты не строят,Окружная дорога в Н-адцатый раз только в проекте! А теперь власти обделались,и аврально в 2023 году закроют две переправы,Метромост и мост Патона!!! Слава градостроителям!(((

Андрей

21 листопада 2021, 07:52

придурки

Дима Горин

21 листопада 2021, 07:41

Вася, снести надо южный мост вместе с метро, ведь он постоянно в ремонте с момента постройки

Вася

21 листопада 2021, 07:29

Знесли б той міст патона до бісової матері і побудували б нормальний міст. Скільки той "пам'ятник" можна ремонтувати... Як не рік - так він валиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися