У Києві на території Пущі-Водиці проблеми з вивозом сміття (ФОТО)

Екологічну ситуацію обговорили на нараді у райдержадміністрації

У Києві на території Пущі-Водиці потрібно вирішити проблеми з вивозом сміття. Про це йшлося під час наради в Оболонській районній державній адміністрації (РДА), передають "Коментарі".

За словами голови Оболонської райдержадміністрації Кирила Фесика, засмічують територію Пущі-Водиці мешканці приватного сектору. Проблема пов’язана з тим, що кияни не підписали договори з комунальниками для регулярного вивозу сміття. Натомість вони сотнями кілограмами викидають побутові відходи прямо у лісі.

"А у лісах його вже повинні вишукувати та вивозити відповідні міські служби. Виходить, що за вивіз сміття окремих невідповідальних жителів, платимо ми з вами як платники податків. До прибирання долучається і соціально-відповідальний бізнес, і активісти", — зазначив Фесик.

Оболонська районна влада вирішила до прибирання сміття залучити активних місцевих мешканців та представників бізнесу. Також планують розробити заходи для притягнення до відповідальності за засмічення території Пущі-Водиці. Голова Оболонської РДА додав, що позитивний досвід боротьби з засміченням території вже є на вулиці Озерній. Тут встановили камери відеонагляду для фіксації тих, хто викидає побутове та будівельне сміття у неналежних місцях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві територія Байкового кладовища знаходиться у занедбаному стані. Місця поховань погано охороняються. На Байковому кладовищі встановлено лише 11 камер відеоспостереження. Це дуже замало для на 70 гектарів території. Цим користуються вандали. З могил викрадають пам’ятники та усе, що можна продати.

Нагадаємо, мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Читайте також, що в Оболонському районі Києва прибрали стихійне звалище сміття поруч зі школою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися