На Хрещатику висадять каштани: знаємо коли

В "Київзеленбуді" пояснили, чому затримується висадка каштанів на центральній вулиці Києва

Столиця Києва постійно оновлюється. То тут, то там проводять ремонти доріг, змінюють освітлення на вулицях, лагодять каналізацію. Реконструкцію проведуть і на центральній вулиці міста - Хрещатику. Ще в травні на там висадили туї та ялівець, що призвело до хвилі обурень серед киян. Багато зажадали від влади Києва висадити там каштани. Як розповів перший заступник гендиректора підприємства Вадим Мотуз, символічні для столиці дерева тут обов'язково з'являться, але не в найближчий рік. Спочатку на вулиці треба навести порядок і провести реконструкцію, пише "Укрінформ".

За словами Мотуза, каштанам буде важко рости на загазованій місцевості, в засоленому ґрунті та біля дороги. Тому в наступному році "Київавтодор" і "Київзеленбуд" почнуть реконструювати Хрещатик і заодно займуться його озелененням, щоб задовольнити прохання киян. Дерева добре ростуть в паркових зонах, тому поки що вони можуть просто-таки загинути на центральній вулиці.

У "Київзеленбуді" відзначають, що туї і ялівець, які зараз прикрашають вулицю, відмінно переносять пересадку. Їх можна пересаджувати навіть по кілька разів. У майбутньому вони прикрасять інші лісопаркові зони. А ось каштани при пересадці можуть загинути.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні перепишуть кожне дерево - депутати зважилися на повну інвентаризацію лісів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися