На кордоні з Білоруссю на Київщині розпочали спецоперацію (ФОТО)

У прикордонних регіонах посилили заходи безпеки

У Київський області та інших прикордонних з Білоруссю регіонах через загрозу масового потоку мігрантів розпочалася спеціальна операція "Полісся". Про це повідомили у Державній прикордонній службі України, передають "Коментарі".

Спецоперація координується українськими прикордонниками. Її проводять спільно з іншими силовими структурами, зокрема — з військовими Збройних сил України, поліцейськими та нацгвардійцями.

За словами першого заступника голови Держприкордонслужби України Володимира Нікіфоренка, на кордоні з Білоруссю зберігається загроза потоку мігрантів. Через це у прикордонних регіонах посилили контроль та заходи безпеки.

Спеціальна операція на кордоні почалася з 23 листопада. Головним завданням є недопущення перетину українського кордону нелегальними мігрантами з боку Білорусі. Напередодні спецоперації українськи силовики створили Міжвідомчі координаційні штаби. Вони працюють на обласних та на центральному рівнях. Водночас посилені прикордонні наряди на кордоні з Білоруссю. Ситуацію моніторять за допомогою безпілотників та авіації. У прикордонних регіонах на трасах виставили контрольні пости, перевіряють автобусні та залізничні станції, а також прикордонні населені пункти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області та ще чотирьох прикордонних регіонах через ситуацію з біженцями на кордоні Білорусі з Польщею посилять заходи безпеки. Про це після оперативних нарад керівників силових структур у Луцьку йшлося на їхньому спільно брифінгу.

Нагадаємо, що у Київській області та ще чотирьох прикордонних регіонах можуть запровадити надзвичайний стан через міграційну кризу в Білорусі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися