Дніпро міліє: київські екологи б'ють на сполох

Незвична прес-конференція на тему екологічних проблем пройшла посеред Дніпра

Екологічні проблеми не перестають турбувати киян. Раніше ми вже писали про те, що озеро на Позняках може погано позначитися на здоров'ї. Тепер же на незвичайний крок екологів штовхнула проблема обміління Дніпра. Екологи провели пресконференцію посеред найбільшої річки України. Стоячи по щиколотку у воді вони розповіли журналістам про причини обміління і закликали боротися з цим явищем.

Так,  глава Національної екологічної ради України Олександр Чистяков сказав, що фосфати, які потрапляють у воду, удобрюють водні рослини, які розростаючись гальмують водні стоки. Також проводиться незаконний видобуток піску. Це призводить до обміління Дніпра.

За словами Чистякова, зараз в столичній акваторії більше 57 мілин, де води по коліно. Це катастрофічна цифра - при допустимих 15% мілин в Дніпрі вже сформувалося 30%.

Глава державної екологічної інспекції України Андрій Мальований розповів, що основними забруднювачами Дніпра є місцеві водоканали і дощові каналізації. Вирішенням цього питання може бути підняття суми штрафів в десятки разів.

Екологи вважають, що для порятунку Дніпра на програму відновлення може знадобитися десятки мільярдів гривень.


Як повідомляв портал "Коментарі", Українські яхтсмени підтримають ветеранів - захисників України. В рамках цієї ініціативи вирішили провести Національне вітрильне ралі. Регата стартує від Річкового вокзалу на Поштовій площі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися