Міграційна криза: у Київській області на кордоні зосередили 8500 бійців та авіацію (Фото/Відео)

У Київській області продовжують операцію зі зміцнення кордону з Білоруссю

У Київській області на території Чорнобильської зони відчуження триває спеціальна операція щодо зміцнення кордону з Білоруссю через можливу міграційну кризу. Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

Відомо, що через загрозу напливу мігрантів продовжується зміцнення кордону з Білоруссю в рамках спеціальної операції "Полісся". Йдеться про 34 кілометри кордону у Чорнобильській зоні. Прикордонники розгортають контрольні посади, на кордон прибувають 8500 бійців для посилення контролю.

Підрозділи використовують авіацію та безпілотні апарати для моніторингу ситуації. Також було розпочато тактичні навчання, відпрацьовуються всі можливі сценарії ескалації міграційної кризи у прикордонних містах та селах.

Нагадаємо, що через міграційну кризу на кордоні Польщі та Білорусі в Київській області та інших північних регіонах України можуть запровадити надзвичайний стан. Цей режим передбачає низку обмежень.

Режим надзвичайного стану передбачає особливі правила в'їзду та виїзду, а також обмеження свободи пересування територією, також можливе обмеження руху транспорту та огляд транспортних засобів на блокпостах. Охорона об'єктів громадського порядку та тих, які відповідають за забезпечення життєдіяльності населення та народного господарства, буде посилена. Запроваджується заборона на проведення масових заходів, страйків. Також можливе примусове відчуження чи вилучення майна у юридичних чи фізичних осіб.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду в київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися