Метро на Виноградар у Києві будуватимуть до кінця 2027 року

У столиці ще протягом п'яти років будуватимуть нові станції метро на Виноградарі

У столиці ще упродовж п'яти років планують будівництво чотирьох нових станцій метрополітену на житловий масив Виноградар у Подільському районі. Остаточний термін завершення проекту – кінець 2027 року. Про це повідомляється в матеріалі видання " Depo ".

Відомо, що підземку на Виноградар планують добудувати лише наприкінці 2027 року, проект передбачає будівництво чотирьох станцій метро - "Мостицька", "Проспект Правди", "Виноградар" та "Маршала Гречка". Роботи сьогодні йдуть лише на перших двох.

До кінця року перші станції відкриті не будуть, "Київметробуд" переніс їхній запуск на кінець 2023 року. 2022 року лінію метро на Виноградар побудують лише на 15,3%.

Нагадаємо, що столична влада планує через три роки повністю добудувати Подільсько-Воскресенський міст, який з'єднає Поділ і лівобережну Троєщину. Кінцевим терміном закінчення робіт зазначається кінець 2024 року.

Відомо, що у 2021 році Подільсько-Воскреський міст запущено не буде. Переправу, яка будує вже понад 20 мільярдів гривень, буде повністю закінчено лише наприкінці 2024 року. Наступного року в цей інфраструктурний проект вкладуть майже 390 мільйонів гривень із міського бюджету та 548 мільйонів із державного.

Лише за останній рік Подільський міст зріс у ціні на 8,7 мільярда гривень, у проекті бюджету на 2022 рік зазначається, що через рік готовність переправи до запуску становитиме лише 54%.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Fi ds

25 січня 2022, 12:59

клычко когда ты достроишь метро на виноградоре?

Ната

1 грудня 2021, 20:31

Между строк читается в "никогда при этой власти"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися