Стало відомо, скільки триватиме реконструкція Гостинного двору у Києві

Міністр культури Олександр Ткаченко розповів, скільки триватиме реконструкція Гостиного двору

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів, скільки ще триватиме реконструкція Гостинного двору на Контрактовій площі Подолу. Про це він розповів в ефірі передачі "Сніданок на 11".

За його словами, реконструкція Гостинного двору розпочнеться у 2022 році, а на самі роботи може знадобитися близько двох років. Протиаварійні роботи розпочнуться вже у грудні 2021 року. Наразі закінчують роботу над проектною документацією.

Міністр зазначив, що концепцію реставрації Гостинного двору панують обговорити із громадськістю. В оновленій будівлі планують створити сучасний арт-простір.

Довідка: Вітальня була побудована на початку 1809 року на Подолі в Києві. У серпні 2011 року його виключили зі списку пам'яток архітектури, а у квітні 2012 року Київрада надала дозвіл на реконструкцію будівлі під торговий центр.

У наступні роки боротьба за Гостинний двір точилася в судах, а також між рейдерами та активістами. Будівля стоїть без даху, вікон та штукатурки ще з зими 2013 року, коли там сталася пожежа. З того часу воно було законсервовано. Нещодавно його передали на баланс міністерства культури та інформаційної політики України, а у червні 2021 року на паркан, яким огороджено будівництво, повісили банер "Великого будівництва".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися