Чи готовий Київ до погіршення погоди – КМДА

Адміністрація міста повідомляє про заходи, які вжиті для того, щоб кияни не відчували незручностей внаслідок зимової погоди

Комунальники столиці підготувались до особливостей зимової погоди, повідомляє Микола Поворозюк, перший заступник голови КМДА.

Вже з 1 грудня очікується мокрий сніг, сильний поривчатий вітер та зниження температури. На дорогах вже запрацювала спецтехніка, яку очищає дороги, мости і тротуари засобами проти ожеледиці. Згідно з інформацією заступника голови, у міста є у достатній кількості матеріалів для посипки доріг, а також палива та мастила.

На шляхи Києва може виїхати 458 одиниць основної техніки та 128 допоміжної. Для того, щоб оперативно реагувати на ситуацію, працюватиме диспетчерський центр, який буде моніторити рух муніципального транспорту.

Микола Поворозюк заявив, якщо погода погіршуватиметься, місто обмежить в'їзд великогабаритного транспорту. Завдяки цьому зменшиться завантаженість доріг столиці і стане менше заторів. 

Готовність Києва до зими залежить і від самих громадян, нагадує чиновник. Найперше, водіям потрібно замінити літню гуму на зимову. Також потрібно зважати на погодні умови: якщо випало багато снігу, краще використовувати громадський транспорт. Важливо при опадах не залишати автомобілі на узбіччях, на пішохідних тротуарах, бічних смугах, щоб не заважати роботі спецтехніки.

Департамент міського благоустрою буде контролювати території, прилеглі до приміщень приватних підприємців. Підприємці повинні утримувати їх у належному стані.

Тим часом водії скаржаться на затори на Гостомельському шосе, про що видання "Коментарі" оперативно повідомило у матеріалі за посиланням.

Протягом наступних двох років відбудеться реставрація вулиць у Печерському та Шевченківському районах столиці. Видання "Коментарі" публікувало відповідну статтю раніше

Читайте также