Владі Києва скаржаться на затори на Гостомельському шосе

До столичної влади звернулися з петицією через невдоволення ремонтом

Владі Києва через постійні затори пропонують знести або зменшити щойно збудований острівець безпеки на Гостомельському шосе. Про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Острівець безпеки облаштували у Києві на перехресті вулиць Міської та Великої Кільцевої. Через це на в'їзді в Київ зі сторони Гостомельського шосе утворюються постійні затори, скаржиться автор петиції до столичної влади Тарас Філімонов.

В Оболонському районі Києва зробили ремонт дороги поблизу дуже завантаженого перехрестя Гостомельського шосе. На цій ділянці перетинаються найжвавіші потоки транспорту до міст супутників Києва — Гостомелю, Бучі та Ірпіні. За словами автора петиції, автомобілісти сподівались, що під час ремонту Гостомельського шосе дорожники збільшать його пропускну можливість, але надії не виправдалися. Дорогу на під’їзді до перехрестя як зі сторони Гостомельського шосе, так й зі сторони Великої Кільцевої не розширили. У водіїв та пасажирів натомість з’явились додаткові перешкоди.

"Замість того, щоб на один метр розширити дорожнє полотно Гостомельського шосе на під'їзді до перехрестя, задля створення повноцінних двох смуг для руху прямо в напрямку Великої Кільцевої та так само двох смуг для руху автомобілів праворуч на вулицю Міську, ремонтники встановили високі бордюри та звели острівець безпеки прямо на перехресті, зменшивши таким чином кількість смуг для руху праворуч з двох до однієї", — зазначається в петиції до влади Києва.

Це вже призвело до виникнення великих заторів в години пік, наголосив автор документу. На його думку, острівець безпеки суттєво зменшує маневрену можливість вантажівок при повороті ліворуч з вулиці Велика Кільцева на вулицю Міську.

"Ми, автомобілісти Києва, Гостомеля, Бучі, Ірпеню та інших прилеглих міст і селищ наполягаємо на знесенні або принаймні суттєвому зменшенні нового острівця безпеки для того, щоб транспортному потоку, що слідує по Гостомельському шосе в напрямку Києва при повороті праворуч на вказаному перехресті було виділено дві смуги для руху", — йдеться у петиції.

Нагадаємо, у Києві через ремонт обмежили рух транспорту на Гостомельському шосе. Окрім того, у столиці через ремонтні роботи частково обмежили рух транспорту на частині Броварського проспекту. Дорожники працюють у напрямку мосту Метро до 10 грудня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві шукають підрядника для капітального ремонту вулиці в Оболонському районі столиці. На капітальний ремонт вулиці Богатирської планують витратити понад 1,3 мільярди гривень. Замовником ремонтних робіт виступає комунальне підприємство "Київавтодор". Реконструкцію дороги мають виконати до 31 грудня 2025 року. Також у Києві обрали підрядника для будівельних робіт на острові Труханів. У Дніпровському районі столиці планують облаштування інженерних мереж до громадських вбиралень зони відпочинку "Центральна". На це витратять з бюджету Києва понад 112,3 мільйони гривень.

Читайте також, що у Києві завершують ремонт лінії швидкісного трамвая. Ремонтні роботи тривають на Індустріальному шляхопроводі. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися