Як у столиці вирішують проблему бездомних тварин

Власники тварин повинні відповідально ставитись до своїх обов'язків, а муніципалітет - добудувати чотириповерховий Центр

У зв'язку з Всесвітнім днем домашніх тварин, який відмічається 30 листопада, адміністрація Києва розповіла, що робиться у місті у даному напрямі.

Наталя Мазур, в. о. директорки КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" нагадала, що власники домашніх тварин повинні пам'ятати про відповідальність за живих істот, яких вони утримують.

Чверть безпритульних собак з'явились на вулиці внаслідок того, що їх вигнали недбайливі господарі. Власники, завівши тварину, з'ясовують, що вона вимагає багато уваги - щоденного догляду та лікування за потреби. Якщо люди не готові до цього, жива істота стає безпритульною.

Головний спосіб зменшити кількість тварин на вулиці – популяризувати відповідальне ставлення до заведення тварини вдома, коментує чиновниця.

У Києві створено цифровий інструмент, який впорядковує життя домашніх улюбленців – "Реєстр домашніх тварин". Їх можна тут зареєструвати і після цього база даних надаватиме інформацію, важливу для власника: графік щеплень, можливість відшукати загубленого улюбленця.

700 тварин незабаром отримають притулок у спеціальному Центрі, зведення якого планують завершити до кінця 2021 р. Установа матиме клініку, карантинне відділення, притулок для собак та котів, центр адопції (адопція – процедура передачі тварин під опіку людей на певних умовах). Клініка займатиме три поверхи, карантин – один – ці частини вже майже готові. В Центрі одночасно зможуть утримувати біля 700 тварин.

Волонтери у 2017 р. спробували порахувати безпритульних тварин у Києві. Виявилось, що їх є біля трьох тисяч – на 500 більше, ніж попереднього року. Якщо врахувати цю тенденцію, то орієнтовно у 2021 р. бездоглядних тварин може бути біля п'яти тисяч. 

У 2020 р. завдяки КП "Київській міській лікарні ветеринарної медицини" знайшли нових господарів 753 чотирилапих, майже 10 тис. – вакцинували і стерилізували, до тисячі – отримали ветеринарну допомогу. 

Докладніше про будівництво Центр захисту тварин можна дізнатись у статті, яку видання "Коментарі" публікувало раніше.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися