Майже двісті локацій для легального продажу ялинок відкриється у Києві

Ціна на новорічні ялинки залежатиме від компаній-партнерів, з якими наразі укладаються угоди

КМДА повідомила про те, як буде організовано ялинкові базари у столиці.

У Києві хвойні ярмарки будуть працювати з 15 до 31 грудня 2021 р. Три комунальні підприємства – "Міський магазин", "Володимирський ринок" та "Житній ринок" – повинні створити 187 торговельних локацій.

Ціна новорічного дерева починатиметься з 150 грн, як повідомила у своєму коментарі Олена Новицька, начальник відділу продовольчих ресурсів Департаменту підприємництва КМДА. Кожне дерево матиме чіп, який означатиме, що воно продається легально. 

Локації, які виникатимуть стихійно і без участі комунальних підприємств, а також дерева, які продаватимуться без чіпів – ознаки несанкціонованого продажу. У  такому випадку продавці відповідатимуть за свою діяльність згідно з законом про ліквідацію стихійно торгівлі.

Ціна на ялинки залежатиме від продавців, з якими наразі укладає  угоди КМДА. Ялинка чи сосна висотою до одного метра коштуватиме 150-200 грн., до півтора метрів – біля 300 грн., до двох метрів – до 400 грн. За смереку висотою до метра кияни сплачуватимуть 300-400 грн., до півтора метра – 400-500 грн. Тобто, ціна варіюватиметься залежно від висоти та виду рослини, але не буде однаковою у різних районах Києва, впевнена чиновниця.

Наразі адреси ялинкових ярмарків КМДА не оприлюднює, ця інформація з'явиться згодом.

Тим часом вже з 16 грудня у столиці запрацює 14 розважальних локацій. У центрі – три основних майданчика, де люди зможуть відпочити та розважитись: на Софійській площі, Контрактовій площі та біля Арки Дружби народів. Також у кожному районі встановлять свою ялинку. 

Докладніше про те, як у київському зоопарку готуються до зимових холодів, читачі видання "Коментарі" можуть дізнатись за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися