У Київському зоопарку розповіли про підготовку до зими (ВІДЕО)

Чим годують тварин, та як поводяться хижаки та примати на початку зими

Київський зоопарк активно готується до зимового сезону завчасно та піклується про те, що тварини знаходилися у максимально наближених до дикої природи умовах. Про це розповіли зоотехніки відділів хижих тварин та приматів, передають "Коментарі".

За словами провідного зоотехніка відділу хижих тварин Київського зоопарку Катерини Ковальчук, хижаків забезпечили усім необхідним для зимівки. "Наразі ведмеді стали менш активними. Ми їм підготували прекрасні берлоги з великою кількістю тирси та соломи, де вони собі прекрасно можуть зробити гніздечко, й там сплять", — повідомила Ковальчук.

До раціону ведмедів додали білкової їжі та овочевих продуктів. "Їдять горішки, різні бурячки, гарбузові. Вони наїдаються, набирають достатню кількість жиру, щоб залягти на зимовий сон", — зазначила працівниця відділу хижих тварин Київського зоопарку.

Тигри з похолоданням стали більше ховатися в теплі приміщення, до яких облаштували тваринам вільний доступ. "Наші котики лісові теж набрали у вазі, щоб пережити зиму. Вони не бояться наших морозів. Можна побачити наскільки в них збільшилася й маса тіла, й підпушок вже з’явився", — додала Ковальчук.  

Провідний зоотехнік відділу приматів Київського зоопарку Ольга Янчук розповіла, що для цих питомців встановили спеціальний підігрів. На теплій споруді горіла Тоні любить грітися та відпочивати. Його підкормлюють лимонами з цукром, медом та чаєм з калиною. "Також для всіх приматів завчасно влітку ми сушимо суцвіття липи, м’яту, заморожуємо різні фрукти", — сказала Янчук.

Як годують хижаків та приматів у Київському зоопарку можна подивитись на відео.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоопарку відкрили пташине королівство.

Дивіться фото, як Київський зоопарк привіз тварин для малечі в "Охматдит".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися