У Київському зоопарку відкрили пташине королівство

Екзотичних птахів переселили до теплої домівки

У Києві на території зоопарку відкрили нове пташине королівство. Про цю подію розповіли у Київському зоопарку, передають "Коментарі".

В зоопарку повідомили, що нещодавно відкрили зимову домівку для ібісів. Екзотичні птахи вважалися священними у Древньому Єгипті. Вони були символами єгипетського бога мудрості та правосуддя Тота. У столиці України для них облаштували нову локацію для пізнання світу фауни. У зимовій домівці відвідувачі столичного зоопарку зможуть побачити червоного, священного та австралійського ібісів. У просторій будівлі площею понад 85 метри також мешкають мала чепура, каравайка й косарь, а ще квака та кільчатий чирка.

По периметру пташиного помешкання натягнули сітку, щоб птахи не травмувались, а відвідувачі могли за ними спостерігати. Пернатих годують смачним кормом із спеціальною сумішшю. Вони вживають м’ясний та рибний фарш із корисними добавками. На території нової оселі птахів підтримують постійну температуру у 20 градусів тепла. Тут також є водойма для стимуляції природної поведінки птахів.

Київський зоологічний парк запрошує відвідувачів насолодитися осінньою прогулянкою за новим графіком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що десятки особин рідкісного європейського хом’яка шукатимуть нову домівку на схилах Дністра у Чернівецькій області. Київський зоопарк спільно з Національним природним парком "Хотинський" з 2019 року проводить програму з розмноженню та відновленню хом’яка у дикій природі на території України. Хом’як європейський занесений до Червоної книги України та визнаний критично загрозливим видом Міжнародним союзом охорони природи.

Читайте також, коли можна буде жити у Чорнобильській зоні та як почуваються у зоні відчуження дикі тварини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися