Київський зоопарк випустив на волю рідкісних хом’яків (ФОТО)

Тварини шукатимуть нову домівку на схилах Дністра

Десятки особин рідкісного європейського хом’яка шукатимуть нову домівку на схилах Дністра у Чернівецькій області. Про це розповіли у Київському зоопарку, передають "Коментарі".

Київський зоопарк спільно з Національним природним парком "Хотинський" з 2019 року проводить програму з розмноженню та відновленню хом’яка у дикій природі на території України. Хом’як європейський занесений до Червоної книги України та визнаний критично загрозливим видом Міжнародним союзом охорони природи.

"Цього року 32 особини європейського хом’яка відправилися шукати нову домівку на схилах Дністра у Чернівецькій області", — заявили в у Київському зоопарку.

Нагадаємо, у Київському зоопарку для індійського слона Хораса відкрили оновлений літній вольєр із тіньовим навісом у вигляді скульптури "Баобаб". Штучна споруда створює атмосферу африканської савани. Незвичайну скульптуру-навіс виготовили з фібробетону на металевому каркасі. Висота споруди становить майже дев'ять метрів, а діаметр крони — десять метрів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку народилися кошенята рідкісної породи. Унікальних лісових тварин показали відвідувачам. Матір лісових кошенят звуть Сільвія. Кішку в цьому році привезли в київський зоопарк зі Швейцарії. У Києві Сільвію познайомили з лісовим котом Сильвером, який живе в столичному зоопарку вже сім років. У сімейства народилися четверо кошенят - троє хлопчиків і одна дівчинка. Лісових кішок назвали Гарфілд, Буріск, Кліф і Настя.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Четвертоблоченко

8 серпня 2021, 02:27

красивое

Любовь

4 серпня 2021, 13:24

Прекрасная новость! Живите на воле хомячки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися