Як планується підвищити обороноздатність Києва: добровольці та сховища

КМДА планує наростити кількість резервістів та надати їм нові приміщення для базування

Протягом наступних трьох років у столиці втілюватиметься цільова програма "Захисник Києва", якщо відповідне рішення прийме КМДА. 

Проєкт програми підготовлений Департаментом муніципальної безпеки, про що нагадав Роман Ткачук, директор Департаменту. Він зауважив, що важливо залучити якнайбільше киян до оборонних бригад. Це дасть можливість ефективно захистити місто, якщо виникне потреба, з огляду на активність Росії біля українських кордонів.

Наразі київські резервістів територіальної оборони столиці щонеділі мають можливість займатись військовою підготовкою. Щомісяця також відбуваються бойові стрільби – так звані "Єдині стрілецькі дні". 

Кількість добровольців, повідомив Ткачук, останнім часом зросла вдвічі. Тому потрібно створити для них відповідні достойні умови, як визначено на останній Колегії КМДА. Зокрема, райрадам потрібно знайти вільні комунальні приміщення, де базуватимуться окремі підрозділи  резервістів. 

За збільшення кількості добровольців відтепер відповідальні також районні адміністрації. Наприклад, вони повинні провести агітацію серед працівників комунальної сфери міста, щоб переконати долучитись до навчань.

Крім того департаменти КМДА разом з ДСНС повинні перевірити ситуацію з укриття та сховища: у якому санітарно-технічному стані вони знаходяться, чи вони укомплектовані відповідними засобами, чи можуть функціонувати приміщення подвійного призначення.

Згідно з планами районних адміністрацій Києва місто на сьогодні може облаштувати 514 сховищ. Також для захисту у надзвичайних ситуаціях можна використати майже 4,5 тис. підвалів, 400 автопарковок, майже 300 підземних переходів, біля 50 приміщень вглибині метрополітену.

Видання "Коментарі" повідомляло, як саме відбуваються тренування територіальної оборони. Інформація про військові навчання у Броварському районі - за посиланням.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Толик

1 грудня 2021, 23:06

Вы балбесы

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися