Новий сквер з'явився у Дніпровському районі Києва

Мініпарк замість звалища сміття створили у житловому мікрорайоні Києва.

КО "Київзеленбуд" створив для жителів столиці новий сквер. Він знаходиться у Дніпровському районі біля будинку за адресою вул. П. Вишгороди, 5. 

Раніше на цій території знаходилось стихійне звалище. Жителі району звозили сюди будівельні та побутові відходи, непотрібні зламані меблі. 

Працівники комунальної служби прибрали усе сміття. На звільненому майданчику проклали доріжки з фігурної тротуарної плитки, посадили молоді дерева, встановили лавки зі спинками та урни.  

Жителі міста на площі 0,6 га отримали можливість милуватись широколистими липами (80 дерев), різними кущами (449 шт.), серед яких – барбарис, спірея, форзиція та інші. На території також засіяли газон.

Власники собак також отримали куточок для потреб своїх підопічних. Для них відведено спеціальний простір для вигулу, який займає площу 837 м2

Простір для вигулу, нагадує видання "Коментарі", має бути облаштований відповідно до технічних вимог рішення КМДА "Про врегулювання питань утримання та поводження з собаками і котами в м. Києві". Майданчик повинен розташовуватись у пішій доступності від житлових будинків (біля 400 м), але не ближче 40 м. Одночасно там можуть перебувати до 10-ти тварин. Саме тут можна вигулювати безпечних собак без повідка та намордників, а небезпечних – з ними.

КМДА нагадує, що до червня 2018 р. земельна ділянка навпроти будинку 5 на вулиці Вершигори була просто територією без чіткого призначення. Згідно з рішенням №980/5044 від 26.06.2018 вона перетворилась у сквер, реконструкцію якого щойно завершив "Київзеленбуд".

Видання "Коментарі" раніше повідомляло про реконструкцію парка "Прибережний" на Поздняках - подробиці за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися