У ФБР назвали месенджер, який розкриває найменше даних про користувача

Американською організацією Property of the People було надіслано запит до ФБР з метою дізнатися, якими даними про користувача можуть заволодіти спецслужби з різних месенджерів, використовуючи законний ордер

У ФБР підготували документ, який називається Legal access: у ньому є дані про те, яку інформацію популярні месенджери (Viber, WhatsApp, Telegram та інші) можуть надати як відповідь на запит від правоохоронних органів. Виходячи з цього документа, вже не вперше серед найпоширеніших месенджерів у плані безпеки лідирує Signal.

У Legal access зібрані дані за листопад 2020 року, до якої інформації про користувачів має законний доступ ФБР. Наприклад, з WhatsApp співробітники Федерального бюро розслідувань можуть отримати номер телефону та ім'я користувача. Також звідси можна отримати "чорний список" даного користувача, номери телефонів з адресної книги користувача при тому, що вміст листування обмежений. Таким чином, WhatsApp є ідеальним варіантом для ФБР, оскільки надає йому майже всю інформацію про користувача.

Наступний популярний месенджер – iMessage: звідси співробітники ФБР можуть взяти основну інформацію про користувача, а також отримати резервні копії пристрою за допомогою iCloud. Більше того, за законним ордером правоохоронні органи можуть отримати доступ до історії повідомлень та їх отримувачів.

Що стосується месенджера Threema - тут зберігаються та будуть надані на запит від правоохоронців хеш мобільного номера та адресу електронної пошти окремого користувача.

У Telegram працівникам Федерального бюро розшуку буде надано IP-адресу та номер телефону користувача у разі, якщо проводиться розслідування щодо них через підтверджений випадок тероризму.

І, нарешті, найбезпечніший з погляду інформації, що надається, месенджер - Signal: звідси правоохоронці отримають лише дату реєстрації та останнє відвідування месенджера користувачем.

Варто зазначити, що компанії-власники месенджерів зобов'язані надати у відповідь на запит від співробітників ФБР всю доступну інформацію, яку вони зберігають і змінити це неможливо.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що у Києві на "ботофермі" готували протести.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися