Ще один білоруський сталкер здався прикордонникам біля Чорнобиля

У Чорнобильській зоні заблукав вже другий громадянин білорусі протягом останнього тижня

Поліція Київської області повідомила про інцидент, який стався неподалік кордону у Вишгородському районі Київської області. 

Білоруський "турист" заблукав на території України у зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Він вийшов біля ЗРЛС "Дуга" і добровільно здався поліції, так як не знав, як вибратись на знайомі шляхи.

Правоохоронці з'ясували, що сталкеру – 28 років. Він легально перетнув кордон Білорусі та України 1 грудня 2021 р. через прикордонний пункт у Чернігівській області. Після цього вже незаконно проникнув у зону відчуження, бажаючи позайматись екстремальним туризмом.

Прикметним є те, що для того, аби дістатись з Чернігівської області до точки, де його затримали, потрібно їхати майже п'ять годин далеко в об'їзд через Вишгород, а до кордону з Білоруссю по прямій біля 20-ти км.

"Сталкер" отримав протокол про порушення радіаційної безпеки. Згідно зі ст. 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення він може бути покараний штрафом у розмірі від 340 до 510 грн.

Нацполіція Київської області нагадує тим, хто планує незаконно проникнути в зону відчуження – це контрольована режимна територія, на якій заборонено переміщуватись незаконним чином.

Верховна рада України у першому читанні розглянула законопроєкт №4156, який посилить відповідальність за проникнення до зони радіоактивного забруднення. Якщо його приймуть, порушник може бути покараний обмеженням волі на термін від одного до трьох років або сплатити штраф до 17 тис грн.

Видання "Коментарі" нагадує про пригоди попереднього білоруського "туриста", якого затримали 29 листопада.

Крім того українські прикордонники спростовують фейк російських ЗМІ про розстріл мігрантів того ж числа – докладніше ситуація розбиралась у статті за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися